Дауншифт: ЖИВОТ на СЕЛО! ЗАЩО, КАК и за КОГО?

Днес ще ви разкажа защо някои хора в някакъв момент от живота си избират да заменят супер напрегнатия и забързан живот в големия град с живота на по-ниска скорост и миграцията по-далеч, извън големия град.

Приятели имайте в предвид, че този избор ежедневно се прави от много, много хора по целия свят.

Хората избрали да живеят по този начин се наричат Дауншифтъри. А феномена на миграция и бягство на младите от големия град е наречен: Дауншифт.

Тези два термина идват от английски език.

Преведен от английски Даун - Шифт буквално означава превключване на по-ниска скорост.

Приятели, да много добре разбирам, че тези толкова много чуждици използвани днес в българския език силно замърсяват езика ни.

И да съгласен съм с вас че понякога неразбираемите чуждици са ДОСТА дразнещи.

Дауншифтинг като начин на живот

Дауншифтъра е човек, буквално превключил живота си на по-ниска предавка.

Термина идва от английската дума downshift – превключване на по-ниска предавка.

Дауншифтърите са хора, които избират доброволно и дългосрочно простотата в живота си.

Те организират живота си така, че да живеят напълно комфортно с по-малко пари и по този начин, чрез по-малко отработените за марицата часове имат много повече време за наистина важните неща в живота.

Алтън Ловеч

Алтън Ловеч, последния български град паднал под турско робство.

Ловешката средновековна крепост е известна от времето на Втората българска държава. Разположена е върху хълм, който по-късно е наречен „Хисаря“. Тук през 1187 г. е решителната битка между въстаническата армия на Асеневци и Византия. Подписаният мирен договор отбелязва признаването на Втората българска държава.

През XIV век Ловеч е владение на деспот Иван Александър от рода Шишман, син на деспот Срацимир и Кераца Петрица. През 1331 г. Иван Александър е избран за български цар. По негово време в околностите на града е построен и функционира като книжовно средище манастирът „Рождество Богородично“, наричан още „Ястреб“. Около 1324 – 1325 г. в Ловеч е роден българският цар